۱۳۹۷ اردیبهشت ۲۹, شنبه

نتیجه سفر ظریف به اروپا، تعهد به‌جای تضمین!


سفر ظریف به ‌اروپا انجام شد و او مذاکرات مشترکی با ۴مقام اروپایی (وزرای خارجه کشورهای انگلستان،‌ آلمان و فرانسه و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا) انجام داد. در این سفر رژیم در گرفتن تضمین از اروپا برای حفظ برجام شکست خورد و اروپاییها هم‌چنان بر شروط خود مبنی بر دست برداشتن رژیم از برنامه موشکی و دخالتهای منطقه‌یی پافشاری کردند. در پایان این سفر رژیم برخلاف تمام شعارهای خود مبنی بر این‌که اگر اروپا تضمین ندهد گفتگوهای خود را با آن قطع خواهد کرد، نه تنها چنین اقدامی نکرد بلکه اکنون رسانه‌ها خبر می‌دهند که رژیم به اروپا تضمین داده است که در هر صورت در برجام باقی خواهد ماند.

اروپا: تعهد به جای تضمین

خامنه‌ای در تاریخ ۱۹اردیبهشت،‌یک شب پس از خروج آمریکا از برجام گفت: «حالا گفته می‌شود با سه کشور اروپایی ادامه می‌دهیم. من به این سه کشور هم اعتماد ندارم. اگر می‌خواهید قرارداد بگذارید، تضمین عملی بگیریم والا این‌ها همه همان کار آمریکا را خواهند کرد.»
رژیم به‌شدت نیاز داشت تا اروپا یک اشاره تلویحی به «دادن تضمین» بکند. رژیم می‌توانست از عواقب اقتصادی چنین اشاره‌یی سود برده و به‌لحاظ سیاسی نیز آن را بزرگنمایی کرده و یک دستاورد جلوه دهد تا از آن برای روحیه دادن به نیروهای وارفته خودی و مهار جنگ و جدال باندی بر سر برجام استفاده کند.
دولت روحانی نیز هدف از سفر ظریف به اروپا را گرفتن تضمین از اروپا عنوان کرده بود. روز ۲۴اردیبهشت ظریف به رسانه‌های خبری حکومتی گفت:‌ مذاکرات کارشناسی ما با حضور آقای عراقچی در بروکسل شروع شده و هدف ان ارایه تضمین به ایران برای بهره‌مندی از مواهب برجام است.
رژیم در تحقق این هدف به‌روشنی شکست خورد. پس از پایان مذاکرات با ظریف،‌موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به صراحت تأکید کرد اروپا تضمین نمی‌دهد و اصلاً صحبتی از تضیمن نشد. اما تعهد می‌دهیم که از برجام دفاع کنیم. رویتر به‌نقل از موگرینی گزارش داد اتحادیه اروپا تضمینی به‌رژیم ایران نداده است و این را روزنامه‌های باند روحانی هم نقل کردند.
این موضع موگرینی دست رد اتحادیه اروپا به سینه خامنه‌ای بود که پیشاپیش خواستار تضمین اروپا برای حفظ برجام شده بود.
به این ترتیب چه مجموعه کشورهای اروپایی و چه تک‌تک آنها نشان دادند حاضر نیستند به‌خاطر رژیم رو در روی آمریکا قرار بگیرند و اروپا نمی‌تواند تضمینی بدهد که مفهومش مخالفت با آمریکا و ایستادن در برابر آن باشد. وزیر خارجه آخوندی نیز بعد از این‌که چیزی از این سفر عایدش نشد ناچار اعتراف کرد که چنین انتظاری از اروپا یک خیال‌بافی است.
اکنون رسانه‌های باند خامنه‌ای صحبت از این می‌کنند که در مذاکرات اخیر، این ظریف بود که تضمین داده نه بالعکس! روزنامه وطن امروز (27/2) نوشت: «سایت تحلیلی پولیتیکو به‌نقل از فدریکا موگرینی اعلام کرده: «از حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران تضمین گرفته‌ام که تهران به‌رغم تصمیم دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا برای خروج از برجام و وضع مجدد تحریم‌ها علیه ایران، هم‌چنان در توافق می‌ماند!»

پافشاری بر شروط اروپا برای برجام

رسانه‌های حکومتی ضمن اشاره به این واقعیت مطالبی درج کرده‌اند که نشان می‌دهد اروپاییها نه تنها تضمینی نداده‌اند بلکه برعکس در گفتگو با ظریف بر شروط خود پافشاری کرده‌اند. روزنامه شرق در شماره پنجشنبه (۲۷اردیبهشت ۹۶) ‌تعبیر قابل توجهی از موضع اروپا کرده و نوشته است: «آنچه را که آمریکایی‌ها می‌خواهند با خروج از برجام به‌دست آورند، اروپایی‌ها می‌خواهند با ماندن در برجام به‌دست آورند... ایجاد محدودیت برای برنامه‌های موشکی ایران و وادارکردن کشور به‌عقب‌نشینی از عمق استراتژیک خود...».
به این ترتیب از آنجا که ظریف قبل از سفر اعلام کرده بود که می‌روم تا از اروپا تضمین بگیرم، می‌توان نتیجه گرفت که نتیجه این سفر شکست دیگری برای رژیم بوده است.

باقی ماندن رژیم در برجام نشانه وضعیت وخیم رژیم آخوندی

واکنش رژیم به پاسخ منفی اروپا فقط به بیان نارضایتی در نمایشهای جمعه و رسانه‌های حکومتی محدود شد. آخوند علم‌الهدی در نمایش جمعه مشهد گفت اروپا با گردن کلفتی به ما گفت که تضمین نمی‌دهد. دولت روحانی گفته بود اگر منافع ما از برجام تأمین نشود از آن خارج می‌شویم! اکنون آشکار می‌شود که آن ادعاها ژستهای تبلیغاتی بود و رژیم به‌خاطر موقعیتی که به‌لحاظ داخلی و منطقه‌یی و بین‌المللی و به‌لحاظ سیاسی و اقتصادی و اجتماعی دارد، تاکنون ناتوان از این بوده است که تصمیمی برای ایستادن در برابر آمریکا بگیرد و یا شروط اروپا برای برجام را صراحتاً رد کند.
وضعیت اقتصادی با دو برابر شدن نرخ ارز یا در واقع کاهش قدرت خرید مردم به‌نصف طی فقط یک ماه، در نهایت وخامت است. با اعلام خروج آمریکا از برجام شرکتهایی که به‌ایران آمده و سرمایه‌گذاری کرده بودند اکنون یکی پس از دیگری در حال ترک ایران هستند.
از طرف دیگر وضعیت جامعه انفجاری است که نمود آشکار آن در تظاهرات مردم کازرون در این روزها به‌روشنی خود را بارز کرده است. در کازرون رژیم در واقع خط قرمز خود را که شلیک به‌سمت مردم بود، زیر پا گذاشته و این بلاتردید آثار و عواقب خود را دارد. از طرف دیگر اعتصاب بازاریان و کسبه و معلمان و غارت‌شدگان نیر هر هر روز ادامه دارد.
وضعیت کنونی رژیم آخوندی منجر به ناکامی‌ها و شکستهای پی‌درپی او در ادامه دخالتهای تروریستی خامنه‌ای در منطقه شده است. انتخابات اخیر عراق و نتایج آن و شکست باندهای تحت‌الحمایه رژیم و در مقابل پیروزی گروههایی که به‌گفته تحلیلگران رمز پیروزیشان این بود که روی موج گسترده نفرت از رژیم سوار شده بودند، گویای این است که رژیم در عراق هم که آن همه کشتار و سرمایه‌گذاری در آن کرده بود دارد جارو می‌شود.
در یک کلام ناقوسهای پایان از هر طرف به‌گوش می‌رسد و در این شرایط بسیار بعید است که رژیم از اروپا چشم بپوشد و با دست خودش این تنها روزنه امید خودش را کور کند.
حرف آخر را دیروز یکی از نماینده‌های باند روحانی به‌نام الیاس حضرتی در مجلس ارتجاع بیان کرد و با وحشتزدگی گفت: «متأسفانه بی‌تدبیریهای مداوم باعث شد که برخی از مردم اساساً از ایجاد تحولات مثبت در درون مأیوس شوند و نگاه خود را به‌بیرون از نظام معطوف کنند».

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر