۱۳۹۷ مهر ۱۵, یکشنبه

دور جدید مین‌گذاری در مرزهای کردستان


براساس گزارش رسیده به آژانس خبررسانی کُردپا، طی مدت اخیر، سپاه پاسداران از مرز "ساوجی و باشماق" در مریوان تا نزدیک "پنجوین" در کردستان عراق را با مین‌های نوع پدالی (NO4) مین‌گذاری کرده است.

به گفته یک کارشناس مین‌زادیی در وزارت دفاع، مین‌های نوع پدالی (NO4) کپی شده از مین‌های پدالی اسرائیل و در صنایع دفاع تولید شده‌اند.

او می‌گوید: این نوع مین‌ها خطری برای مین‌گذار ندارند و سه ساعت پس از کاشت در مکان مورد نظر مسلح می‌شوند.

وی می‌افزاید: طی مدت اخیر، چندین کولبر کُرد براثر انفجار این مین‌ها در مرز مریوان کشته و زخمی شدند.

چندی پیش، بهنام صادقی فعال حوزه پاکسازی مین در خوزستان و ایلام با انتشار یادداشتی تحت عنوان "مین، پرونده همیشه باز" در نشریه "ماف" اعلام کرد: "در سالجاری تا زمان نوشتن این یادداشت و در طی ١٨ حادثه انفجار مین و مهمات باقیمانده از جنگ در استان‌های آلوده متاسفانه ٥ نفر کشته و ٢٢ نفر مجروح شده‌اند. تمامی این حوادث در مناطق کوردنشین کشور به وقوع پیوسته است."

بنابر تحقیقات رسمی، ایران دومین کشور آلوده به مین در دنیاست و جدای از آمارهای ضد و نقیض در مورد تخمین تعداد مین در چهار میلیون و دویست هزار هکتار از زمین‌های آلوده ایران مسئولان آنرا بیش از ١٦ میلیون مین و مهمات عمل نکرده بعد از پایان جنگ در استان‌های ارومیه، سنندج، کرماشان، ایلام و خوزستان اعلام کرده‌اند.

حکومت ایران حتی بعد از جنگ ٨ ساله با عراق، به صورت مداوم و روزانه اقدام به مین‌گذاری در کُردستان به بهانه حضور احزاب و گروه‌های مسلح کرده است.

حکومت ایران تاکنون به کنوانسیون اوتاوا نپیوسته است؛ كنوانسيون اوتاوا کشورهای عضو را از استفاده از مین و هرگونه سلاح كه موجب رنج مضاعف و طولانی مدت می‌شود، منع می‌کند. همچنين پذيرش كنوانسيون اوتاوا موجب بازداشتن كشورهای عضو از توليد، تكثير و نگهداری مين خواهد بود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر